T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / KOYULHİSAR - Cumhuriyet Ortaokulu

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)

Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. 5, 6, 7 inci sınıfların sınav başvuruları 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde alınacaktır.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı İÖKBS        8 inci sınıf öğrencileri ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

        Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacaktır.

        Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (engel) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.

        Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

        Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

        Başvuru onaylandıktan sonra e-Okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenecektir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.  

        Başvuru yapabilmek için, Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2016 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2017 Malî Yılı için tespit edilen 10.760,00 TL (onbinyediyüzaltmış)’ yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2016 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç geliri bu rakamı geçen öğrencilerin kontenjan durumlarına bakılmaksızın İOKBS başvuruları kabul edilmeyecektir.

          5 , 6  ve 7. Sınıfların sorumlu olduğu dersler: 1-Türkçe, 2-Matematik, 3-Fen Bilimleri, 4-Sosyal Bilgiler  

 

EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname İndirmek İçin Tıklayınız.

* Başvuru yapmadan önce aşağıdaki bağlantıda yer alan Başvuru E-klavuzunu dikkatlice okuyunuz.

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2017/2017_IOKBS_basvuru_uygulama_e-Kilavuzu.pdf

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2017 - Güncelleme: 05.04.2017 01:21 - Görüntülenme: 593
  Beğen | 0  kişi beğendi